Tarieven

Iedere persoon of organisatie is uniek, dus elk traject is anders en wordt op maat opgesteld. De kosten voor een coachingstraject worden door meerdere factoren bepaald, o.a. aantal sessies, locatie, reistijd en –kosten, vergoeding werkgever.

Kennismakingsgesprek

De kosten van een kennismakingsgesprek zijn €45 en worden bij een traject op het eerste coachingsgesprek in mindering gebracht.

 

Vergoeding
Door de werkgever
Werkgevers zijn vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeden. Denk hierbij aan (loopbaan)ontwikkeling, competentieontwikkeling en preventie van ziekteverzuim (bijvoorbeeld burn-out). In het kader van re-integratie en outplacement zijn ze dit, door de wet verbetering poortwachter, meestal verplicht. Werkgevers reserveren vaak een opleidingsbudget per medewerker. Het loont wellicht de moeite hier de CAO eens op na te slaan. Personeelszaken, arbodienst of de bedrijfsarts kunnen je informeren over de mogelijkheden.

Door de belastingdienst
Voor particulieren is coaching aftrekbaar voor de belasting, dit valt onder ‘scholingskosten’ .

Hiervoor geldt overigens wel de voorwaarde dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of dat het een leertraject is gericht op het functioneren op je werk. Meer informatie kan je vinden op de site van de belastingdienst.

 

Afspraak verzetten, afzeggen of vergeten?

Zet de afspraak goed in je agenda, want als je de afspraak vergeet dan ben ik genoodzaakt deze wel bij je in rekening te brengen. Een afspraak verzetten of annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van de afspraak. 

 

Ethische gedragscode

Volhoofd is aangesloten bij de NOBCO  en conformeert zich aan de ethische beroepscode. De code is hiernaast te downloaden.

Internationale Ethische Code

Klachtenreglement

Als je een klacht hebt dan kan je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Verder is het NOBCO klachtenreglement van toepassing dat hiernaast is te downloaden.

 

007 160217chs Klachtenreglement NOBCO 2015 AN