Over Willemien Minderhoud

Als klein meisje wilde ik graag met mensen werken of iets creatiefs gaan doen. Ik volgde een opleiding in mode & vormgeving, vulde die aan met praktische kennis op bedrijfskundig vlak en ging aan het werk in de detailhandel. Het duurde niet lang voordat de mens-kant ging kriebelen en ik een studie P&O oppakte. Ik werkte voor diverse organisaties in het bedrijfsleven en koos er uiteindelijk voor om als HR adviseur in een ziekenhuis aan de slag te gaan. Al snel combineerde ik deze functie met het werk als (loopbaan)coach en merkte ik dat mensen erg veel hadden aan persoonlijke aandacht en interesse. Het hielp hen om meer zicht te krijgen op hun eigen rol en de mogelijkheden binnen hun eigen of andere functies. Door veel aandacht te besteden aan persoonlijke waarden en drijfveren, kwaliteiten en mogelijkheden lukt het beter de juiste omgeving te vinden om als mens tot bloei te komen.

Sinds een aantal jaar werk ik hoofdzakelijk als coach en kan ik mijn kennis en ervaring vanuit de diverse functies heel goed inzetten bij het coachen van mensen met een vol hoofd. Daardoor krijgen zij meer mogelijkheden in het functioneren in hun werk, studie en privé-leven.

Mijn passie is om mensen deze mogelijkheden weer te laten vinden vanuit hun diepste zelf en het leven daardoor een stukje makkelijker en leuker te maken. Deze route loop ik graag met ze mee!

 

Anderen over Willemien Minderhoud

 

Empathisch, deskundig en zeer betrokken.

Voor mij was de aanpak van Willemien, in een voor mij moeilijke persoonlijke situatie, een verademing.

De natuurlijke rust die Willemien uitstraalt, in combinatie met een luisterend oor en haar vermogen om duidelijkheid te scheppen, waren voor mij zeer welkom.

 

man 55 jaar


Overtuigd

‘Hé Corné!’ Ik draai me om. ‘Hoe gaat het met je?’ Het is Willemien. ‘Ontmoeten we elkaar al weer!’

Al weer?........denk ik. Ja, een keer per jaar tijdens Kunsten op Straat is natuurlijk ook een ritme. Ik merk dat ik haar openheid wat schuchter pareer.

Willemien dringt niet verder aan. Dat geeft mij ruimte om te vertellen waar ik sta op dit moment. Waar de afgelopen jaren werk en privé als vanzelf liepen, glipt het mij de laatste twee jaar uit handen. Mijn ouders die op leeftijd zijn, wonen aan de andere kant van het land; mijn hoofd zit vol creatieve oplossingen om de spagaten tussen privé en werk, emotie en geld, studie en reizen, op te lossen. Echter ik kom er even niet uit.

‘Oh’ zegt Willemien, dat herken ik wel.

‘Zullen we een afspraak maken om daar eens met elkaar over van gedachten te wisselen?’ ‘Dat is goed’, zeg ik. Als ik thuis kom denk ik ’het zou kunnen dat zij mij begrijpt’.

Willemien en ik zijn oud-collega’s. Twintig jaar geleden werkten we fris en fruitig samen. Is het toeval dat onze wegen zich kruisen?

Eerst maar eens praten.

In de gesprekken met Willemien merk ik dat zij ervaren en naturel omgaat met mijn stelligheid, twijfels en intuïtieve gedachtesprongen. Ongemerkt bewust krijg ik stap voor stap inzicht in waar ik sta, welk gedrag ik vertoon en wat ik kan doen om mijn gevestigde patronen te doorbreken.

Willemien laat mij zaken op een rij zetten. Dat geeft nieuw perspectief en lucht mij op!

Nieuwsgierig vraag ik of zij nog aanvullende opleidingen heeft gevolgd om als coach, begeleider, adviseur met mensen aan de slag te gaan. Willemien vertelt wat ze heeft gedaan. Ik voel haar onderliggende motivatie om dit werk te doen en tel met mijn vingers mee. Bij tien sta ik met beide handen in de lucht. ‘Stop maar, voldoende opleiding’, zeg ik lachend.

Met een high-five neem ik afscheid van haar. Ik ben overtuigd, bij Willemien ben ik in goede handen!

 

Corné de Regt, zelfstandig ondernemer.