Reviews

 

Empathisch, deskundig en zeer betrokken.

Voor mij was de aanpak van Willemien, in een voor mij moeilijke persoonlijke situatie, een verademing.

De natuurlijke rust die Willemien uitstraalt, in combinatie met een luisterend oor en haar vermogen om duidelijkheid te scheppen, waren voor mij zeer welkom.

 

man 55 jaar

 

Overtuigd

‘Hé Corné!’ Ik draai me om. ‘Hoe gaat het met je?’ Het is Willemien. ‘Ontmoeten we elkaar al weer!’

Al weer?........denk ik. Ja, een keer per jaar tijdens Kunsten op Straat is natuurlijk ook een ritme. Ik merk dat ik haar openheid wat schuchter pareer.

Willemien dringt niet verder aan. Dat geeft mij ruimte om te vertellen waar ik sta op dit moment. Waar de afgelopen jaren werk en privé als vanzelf liepen, glipt het mij de laatste twee jaar uit handen. Mijn ouders die op leeftijd zijn, wonen aan de andere kant van het land; mijn hoofd zit vol creatieve oplossingen om de spagaten tussen privé en werk, emotie en geld, studie en reizen, op te lossen. Echter ik kom er even niet uit.

‘Oh’ zegt Willemien, dat herken ik wel.

‘Zullen we een afspraak maken om daar eens met elkaar over van gedachten te wisselen?’ ‘Dat is goed’, zeg ik. Als ik thuis kom denk ik ’het zou kunnen dat zij mij begrijpt’.

Willemien en ik zijn oud-collega’s. Twintig jaar geleden werkten we fris en fruitig samen. Is het toeval dat onze wegen zich kruisen?

Eerst maar eens praten.

In de gesprekken met Willemien merk ik dat zij ervaren en naturel omgaat met mijn stelligheid, twijfels en intuïtieve gedachtesprongen. Ongemerkt bewust krijg ik stap voor stap inzicht in waar ik sta, welk gedrag ik vertoon en wat ik kan doen om mijn gevestigde patronen te doorbreken.

Willemien laat mij zaken op een rij zetten. Dat geeft nieuw perspectief en lucht mij op!

Nieuwsgierig vraag ik of zij nog aanvullende opleidingen heeft gevolgd om als coach, begeleider, adviseur met mensen aan de slag te gaan. Willemien vertelt wat ze heeft gedaan. Ik voel haar onderliggende motivatie om dit werk te doen en tel met mijn vingers mee. Bij tien sta ik met beide handen in de lucht. ‘Stop maar, voldoende opleiding’, zeg ik lachend.

Met een high-five neem ik afscheid van haar. Ik ben overtuigd, bij Willemien ben ik in goede handen!

 

Corné de Regt, zelfstandig ondernemer.